Datum/Tijd vr 23/11 2018 20:15


Het thema van Gone West is dit jaar ‘Stop de Waanzin’ en het is een beetje gedacht vanuit dat thema, gelinkt aan WOI, maar vooral gericht op de actualiteit. Allemaal eigen liedjes en clips zoals vorige keer ivm gevoelens rond muren die gebouwd worden, afgebroken worden. Oorlog en vrede. WOI, maar ook nu: op de vlucht zijn, onderweg zijn. Ook het thema Oostblok komt aan bod met herinneringen uit mijn jeugdjaren, ook ons bomma komt weer aan bod, maar anders. Bart zijn grootvader die moest vluchten. Vergelijk vluchtelingen Calais 2017 en 1917. En natuurlijk ook over muren in de wereld. Zeker geen politiek pamflet, gewoon het subtiel wakker maken van mensen en hen even laten opkijken van wat er allemaal gebeurt en dit helemaal op de Lien & Bart – manier, met wat luchtigheid en plezante tussenkomsten, zodat het thema niet te zwaar wordt.

Na de veelbesproken en originele muziekvoorstelling ‘Den Grooten Oorlog tussen de Patatten’, die het duo Lien & Bart meer dan 100 keer brachten (en nog steeds brengen) op verscheidene podia in heel Vlaanderen, brengt het West-Vlaams/Antwerps muzikantenduo & koppel Lien Kooijman & Bart Vanpeteghem opnieuw een verrassende en beklijvende liedjesvoorstelling rond het thema MUUR en Vluchten.  De singles ‘Moest ik ooit vluchten’ en ‘Anna’ zijn populaire liedjes uit deze voorstelling en dankzij deze nummers kwamen Lien & Bart zelfs in Canada terecht om op te treden.

Een concert van Lien & Bart moet je meemaken, want de sfeer is uniek en het is met niets te vergelijken! Eigen luisterliedjes, prachtige verhalen, films en beelden, zichzelf begeleidend op piano, fluit, banjo, accordeon, gitaar, dit in verschillende dialecten en in het Nederlands.

Lien Kooijman, afkomstig uit Antwerpen en dochter van de Antwerpse kleinkunstenaar Ed Kooyman, leerde Bart Vanpeteghem kennen op een folkfestival. In 2007 brachten ze hun eerste cd Lieve Liendjes uit, die zeer overtuigend werd gesteund door bekende kleinkunstduo’s als Elly & Rikkert en Miek & Roel en met wie ze ook een tijdje toerden.

In 2012 brachten ze een nieuwe cd uit die vaak op Radio 2 werd gedraaid. Ondertussen speelden ze samen met heel wat artiesten als Jan De Wilde, Zjef Vanuytsel, Hans De Booij, Della Bosiers, Jan Hautekiet & Wigbert.

In 2013 begonnen ze met hun project Den Grooten Oorlog tussen de Patatten dat in 2014 werd gesteund door Gone West, de culturele herdenkingsorganisatie van West-Vlaanderen. Muur is hun nieuwste voorstelling en kreeg ook de steun van Gone West. Info: www.lienenbart.com

Productie van Doremi vzw

Bestel

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10,00
jeugd/leden vzw €8,00

Je moet je inloggen of registreren om te kunnen reserveren.