Datum/Tijd do 24/02 2022 20:15


CULTUURCIRCUIT:  groot of klein abonnement,  of losse tickets.  UITVERKOCHT

Beste inwoner van Mortsel en omstreken,

wij zijn twee broers en wij zitten met een vraag die heel dringend gesteld moet worden. Eigenlijk vinden wij dit zelf erg vervelend maar wat moet moet. Daarom zouden wij jullie beleefd willen vragen om op 24 februari naar de feestzaal van Kaleidoscoop te komen.

Tot genoegen en alvast bedankt.

ZWIJG! is een tragikomische voorstelling van en met Bruno Vanden Broecke en Tom Van Dyck

Twee broers wonen samen in het enige huis dat er staat op de Veldweg 1. Ze leiden er een teruggetrokken bestaan. Niemand in het dorp weet waarvan de heren leven. Volgens sommige dorpelingen komen er regelmatig Chinezen over de vloer. Wat ze daar komen doen, kan niemand vertellen.
En dan neemt één van de broers plots een beslissing.
Hij nodigt zonder medeweten van zijn broer alle dorpelingen uit in hun huis. Hij heeft hen wat te vertellen…

Een tragikomische vertelling over zorg dragen voor elkaar, over het recht op een tweede kans en over de mens als sociaal dier.

www.dekempvader.be

Genetic Genious ©️ Koen Vanmechelen

Tom Van Dyck zette in oktober 2020 opnieuw de stap naar het theater met ‘Wachten op Godot’ dat hij samen met Olympique Dramatique en Toneelhuis maakte. De Standaard schreef “Na 16 jaar afwezigheid op de planken was Van Dycks comeback trouwens een voltreffer”.
Dat Tom naast spelen ook schrijft en regisseert toonde hij in tv-werk als Van Vlees en Bloed, Met Man en Macht, Den Elfde van den Elfde enz… Tom deelde al meermaals een filmset met Bruno Vanden Broecke – gekend en geprezen als fantastisch speler – en hij regisseerde Bruno zelfs voor ‘Den Elfde van den Elfde’ in een rol die speciaal voor hem werd geschreven.

De twee broeden al jaren op een volgende samenwerking.
En nu is de goesting zo groot om samen iets wonderlijks voor toneel te maken.
Zij twee… schrijven, maken en spelen.

Bestel

Dit evenement is volgeboekt.