Datum/Tijd za 16/01 2021 20:15


AFGELAST !!!  In het CULTUURCIRCUIT (losse tickets of abonnement) neemt ROOSBEEF (donderdag 21 januari) de plaats in.    

“ Just good music without any stupid, made-up, big selling story “

Met die zin begon het. Prima als werktitel, maar ‘Rebel Heart’ dekt toch meer de lading. Er gaat dus geen groots verzonnen verhaal schuil achter het nieuwe album van Tine Reymer, maar wel dit: een artiest maakt muziek, gewoon omdat het hart dat dicteert. Omdat een passie iets is als eten en drinken, en bloed kruipt waar het niet kan gaan. Na Flowers for Breakfast is dit haar derde album als solo singer-songwriter, volgend op eerder werk ‘There you go , my love’  van Billie King en ‘Thrill my soul’ van Reymer. Halverwege haar muzikanten-leven maakt ze de balans op en presenteert ze negen songs die zoeken naar een plek in deze wereld. Negen kleine verhalen, die van iedereen kunnen zijn.

Over afscheid nemen bijvoorbeeld, iets waar ieder van ons mee te maken krijgt. In ‘Laying Low‘ vraagt een koppel zich af of hun einde nabij is, maar    besluit desondanks toch vol te houden. In ‘Bricks And Bones‘ wordt niet alleen een huis achtergelaten maar een heel leven, en trekt iemand weg     van de vertrouwde kudde. En in titelsong ‘Rebel Heart’ gaat de zangeres op zoek naar haar oude dwarse zelf : kan ouder worden dan niet zònder dat op te geven? ‘Rebels hart, sla mij weer wakker!’

Af en toe komt de buitenwereld kijken. ‘Bricks And Bones‘ kan ze niet anders dan in verband brengen met de actualiteit. ‘Ik kan het me niet eens voorstellen, alles moeten achterlaten om elders een nieuw leven te moeten zoeken.’ Van ‘The Woods’ over iemand op de rand van een zenuwinzinking, is het maar een klein bruggetje naar een maatschappij waar burn-outs schering en inslag zijn. Man/vrouw-verhoudingen anno nu? Het krijgt een vage echo in ‘Velvet Gloves’, een nummer waar ze lang voor de heisa al aan begon, toen iemand uit de muziekbusiness plots over haar uiterlijk begon. Het vond zijn weg naar een pleidooi om het blikveld te verruimen :         ‘Hey man, hey woman, get rid of all thorny crowns and always shine on one another’

En dan is er nog de moeder, die in ‘Into These Arms’ liefdevol haar kind aanhaalt, zelfs al weet ze dat de afstand onvermijdelijk komt. Of de koningin in ‘Rise’ die haar man begraaft en de kroon in één beweging op het hoofd van haar zoon terecht ziet komen. ‘The King is dead, long live the King!’, of een bang moederhart dat schreeuwt van onmacht.

’Acoustic Nirvana meets Feist meets James Blake’ omschrijft ze haar album zelf. Het is een mooi rijtje dat toont hoe breed haar invloeden zijn. Samen met producer Tom Pintens (HetZesdeMetaal, Tamino) geeft ze ‘Rebel Heart’ een broeierig en bezwerend geluid waarin analoge klanken en electronica tot één dromerig, zwoel en stuwend geheel samensmelten.

Live zal Pintens er ook bij zijn, samen met Aarich Jespers op drums  (Melanie De Biasio, Zita Swoon, The Colorist) en bassist Pieter van Buyten. Leen Diependaele en Fiona Brown maken de band compleet.

Beluister dit, en laat je wakker slaan door het prachtige ‘Rebel Heart’ van Reymer!

Reymer

Bestel

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €16,00
jeugd, leden vzw €14,00

Je moet je inloggen of registreren om te kunnen reserveren.