Datum/Tijd vr 03/12 2021 20:15


CULTUURCIRCUIT: losse tickets of groot of klein abonnement

Dit optreden zat ook in het cultuurcircuit van vorig seizoen:  hiervoor had u indertijd een mail gekregen:  hou hiermee rekening bij de betaling.  Indien onduidelijk: info@kaleidos.be.  Wij helpen u met plezier verder.

“Bert of Roy” oftewel Bert Haelvoet en Roy Aernouts leerden elkaar kennen in 1998 op de ter ziele gegane toneelschool Studio Herman Teirlinck. Al snel zouden ze daar de eerste kiemen leggen voor wat twintig jaar later de “SKETCH” trilogie zou worden. Na “Sketch 1” leveren ze met “Sketch 2” opnieuw het bewijs dat je voor een hilarische en absurde toneelervaring niet meer nodig hebt dan een sjaal en twee uitstekende acteurs die komisch talent paren aan een verbluffende tekstbeheersing.

De anekdote doet er verder niet toe. Al wat we weten is dat het begint bij het waargebeurde verhaal van onze twee protagonisten in Parijs waarbij één van hen bij het verlaten van bar Le Gallia zijn sjaal vergeet.

Deze op het eerste gezicht minimalistische gebeurtenis zou voor Roy Aernouts de aanleiding vormen om met “Sketch 2” een tekst af te leveren waarmee hij na “Iets Niet” en “Sketch 1” verder bouwt aan een nieuw Nederlandstalig toneelrepertoire waarbij Ionesco, Beckett en Gaston en Leo bij wijle om de hoek komen kijken.

 

Credits

Spel: Bert Haelvoet en Roy Aernouts
Tekst: Roy Aernouts
Coach: Herwig Ilegems
Coproductie: DEStudio
Dramaturgie, algemeen advies en ontwerp sjaals: Dr. Liesbeth Verpooten

Alle sjaals die gebruikt worden in de voorstelling komen uit de privécollectie van David Davidse.

Bert Haelvoet speelde onder andere mee in theatervoorstellingen van de Roovers en tg stan.
Tv-en film filmbekendheid geniet hij als acteur in onder meer Wat als?, De Helaasheid Der Dingen, Spitsbroers, 13 Geboden en De Dag.

Roy Aernouts is acteur, scenarist en cabaretier. Hij won het Leids Cabaret Festival, speelde oa. Othello bij Het Toneelhuis en in de opera Infinite Now van Luc Perceval. Als scenarist schreef hij de CANVAS-serie Clinch waarin hij naast Wim Helsen acteerde in een regie van Herwig Ilegems. Ook voor Bert of Roy schrijft hij de teksten.

“Beste voorstelling van het jaar!” © Wim Helsen

“Herinnert u zich Vladimir en Estragon? Ze zitten wellicht nog altijd te wachten op Godot. In hetzelfde absurde universum leven Bert en Roy. … Hier staat een komisch duo met een heerlijk taalgevoel, even goed in staat tot filosofische hoogstandjes als tot lachwekkende non-discussies.” © Karel Michiels in De Standaard

“Heerlijk. In tijden van Netflix en YouTube houden twee acteurs je een hele avond in de ban met een doos sjaals en een paraplu.” © Guillaume Van der Stighelen in GVA

“Nog meer dan vroeger springen Bert of Roy in Sketch 2 nog dieper in het taalbad. De hersenkronkels lijken nog ingewikkelder, de verhaallijnen kruisen nog meer en het taaluniversum oogt en klinkt nog weidser.” © Theaterarchief

Bestel

Er kunnen voor dit evenement geen reserveringen meer worden gedaan.