Martine Haesen - flamenco

De lessen gaan door in Kunstencentrum Kaleidoscoop, atelier G7, Molenstraat 50, 2640 Mortsel.
Aanmelden kan via mail: info@labonanza.be
Inschrijving is definitief na betaling:
IBAN BE31 7380 3926 8955
LA BONANZA VZW

meer info: cfr danslessen-flamenco

 

Atelier 105 Annemie Hélin - haken

Beste haakfanaten!

Het sneeuwtapijt heeft naast de verkeersellende ook voor een extra cocoongevoel gezorgd. Koud en wit buiten, warm en gezellig binnen. Het zal dan ook weinigen verwonderen dat mijn haakwerk dan binnen handbereik ligt. Ik hoop dat dat ook voor jullie geldt! En dat er nog veel gezelligheid aankomt, niet alleen door een haakwerk uiteraard. Ik wens jullie allemaal een warm eindejaar in fijn gezelschap en een creatief 2018! We gaan ervoor!
atelier105@skynet.be
https://atelier105annemie.blogspot.com/

Kidsdagen in de krokusvakantie – van 8 tot 16 jaar

 • dinsdag 13 februari 2018 – van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur

Wil je starten met haken, het kan. Wie al wat onder de knie heeft, kan twee dingen leren: een haakwerk opzetten op een ketting en dan verder haken of  een rond haakwerk maken met meerderen en minderen. Techniekjes zijn immers belangrijk als een beschrijving wil volgen in een boekje. Wil je die dag aan een eigen werkje haken? Dat kan ook op voorwaarde dat je de juiste techniekjes kent of leert.

Prijs:  10 euro voor een halve dag, 15 euro voor een hele dag – van 9.30 tot 12 uur en van 13 tot 15.30 uur – klein lesmateriaal en bijhorende beschrijvingen inbegrepen (max. 1 fiche) – Je brengt een lunchpakket mee, een drankje is inbegrepen.

 Club formule wordt verlengd!

Atelier 105 zet zijn deur open voor gezellige en leerrijke haakavonden. Kan je niet op woensdag? Dinsdag biedt een alternatief, indien er voldoende belangstelling voor is. Je kan op woensdag en/of op dinsdag aan je eigen werk verder haken, werken op basis van een boek, handpoppen haken, vragen stellen, ideeën uitwisselen, iets uitzoeken.

Kan je nog niet haken of wil je het even opfrissen? Je bent ook welkom. Tijdens deze avonden worden alle registers opengezet!

Ik sta ter beschikking voor alle vragen en begeleiding. De vier workshops (lees verder) zijn in de prijs inbegrepen.

Prijs:  50 euro – voor het tweede trimester – kopje thee inbegrepen – aanbod geldig tot 16 januari 2018. Voor losse avonden betaal je 12 euro.  De rode data zijn de avonden waar een workshop wordt aangeboden. Telkens van 20 tot 22.30u.

 • data:

op dinsdag 9, 16, 23 en 30 januari, 6, 20 en 27 februari, 6, 13, 20 en 27 maart 2018   of

op woensdag 10, 17, 24 en 31 januari, 7, 21 en 28 februari, 7, 14, 21 en 28 maart 2018

 Workshops – Telkens van 20 tot 22.30u.

 • dinsdag 9 januari of woensdag 10 januari –  een muts op maat

Een avond met wat rekenwerk, maar met een fijn resultaat. En nadien kan je elke muts op maat haken, uiteraard een must in deze koude wintermaanden.

Prijs: 12 euro – beschrijving inbegrepen – eigen materiaal meebrengen voor muts

 • dinsdag 30 januari of woensdag 31 januari –  groepjes, bundels, noppen, clusters,…

Ach ja, naargelang de uitgever of de ontwerpen worden de diverse haakgroepjes anders benoemd. But what’s in a name. We gaan aan de slag met alles wat gegroepeerd wordt en dat geeft weer veel fijne ideeën mee om dan zelf mee aan de slag te gaan. Multifunctioneel.

Prijs: 12 euro – beschrijving en technisch materiaal inbegrepen.

 • dinsdag 27 februari of woensdag 28 februari –  de logica van de cirkel en co

Een ronde kunnen haken in stokjes of vaste is een fijne techniek, wat logisch rekenwerk helpt je op weg. De basis wordt gelegd. De uitbreidingsleerstof bestaat er uit om je eigen dromenvanger te haken. Of wat dacht je van een mandala, een rond fantasiekussen.  Alles wat rond is, komt aan bod!

Prijs: 12 euro – beschrijving en wol/katoen inbegrepen – metalen  ronde voor droomvanger ter plaatse betalen

 • dinsdag 20 maart of woensdag 21 maart –  eitjes en kuikentjes

‘t Is er de tijd voor, de lente is immers in het land. Een leuke avond voor gekleurde eitjes en zachte kuikentjes. Nieuw voor sommigen, een aanvulling voor anderen. Resultaat verzekerd.

Prijs: 12 euro  – beschrijving en wol/katoen inbegrepen – isomomateriaal ter plaatse betalen, prijs afhankelijk  van grootte.

NIET VERGETEN!!!

 • zaterdag 10 maart – van 9 tot 17 uur – Marathon

haken, breien, naaien, stikken, borduren,…    

Wil je graag een dag doorwerken zonder gestoord te worden?

Geen droogkast of stofzuiger in de buurt om je af te leiden?

De kinderen een dagje bij de babysit, de oma of thuis?

Iets volledig afwerken, iets opstarten en doorwerken?

In het gezelschap van lotgenoten en zielsverwanten biedt deze marathon je de mogelijkheid aan om van 9 tot 17 uur door te werken. Een gezellige babbel mag wel tussendoor, maar genieten van de rust en van het werk zorgt voor de unieke sfeer.

Prijs:  12 euro – drank aan Kaleidoscoopprijs – boterhammetjes meebrengen – vieruurtje inbegrepen. Elke deelnemer krijgt een werkplek, een comfortabele stoel en indien nodig elektriciteit.

 

Mozaïekatelier Ditte Mollet

Cursus

Je kan in het atelier terecht voor mozaïeklessen. Als beginner en gevorderde ben je welkom en word je professioneel begeleid volgens jouw wensen en noden. Je kan een spiegeltje of een klein paneel mozaïeken om kennis te maken met mozaïek. Je kan meerdere lessen volgen en een groter paneel of spiegel, een dienblad, een schaal of een bol maken. Wens je een (tuin)tafel, groot wandpaneel of muurmozaïek te maken dan kom je meerdere lessen gedurende een aantal maanden. Ook andere 2D mozaïekprojecten kan je in het atelier komen uitwerken. Heb je thuis een ondergrond die je graag wilt mozaïeken, dan kan je die meenemen.

Kinderen vanaf 7 jaar mogen meekomen met een volwassene. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen zonder volwassene les komen volgen.

De wekelijkse lessen gaan door op dinsdagavond. Je kan ook een workshop volgen, deze duurt 1 dag:

Workshop

Dagworkshops worden één zondag per maand georganiseerd

 • MOZAIEK : Je leert de basis van mozaïek: techniek en materiaal. Tijdens een hele dag maak je een paneel van 25x25cm (of een rechthoekig formaat) of een spiegel.
 • THEMA MOZAIEK: Elk seizoen mozaïeken we iets nieuws (qua vorm, qua materiaal, qua techniek,…) vaak geïnspireerd door het seizoen.
 • MOZAIEKSCULPTUUR : Tijdens deze workshop maken we onze eigen mozaïeksculptuur. Uit polystyreen, een vierkante blok (30x30x30cm) of een rechthoekige (23x23x50cm) gaan we aan de slag met mes en rasp en maken we een sculptuur. Op het einde van de dag wordt een verharde laag aangebracht die van het geheel een stevige ondergrond maakt om te mozaïeken. Daarna kan je in het atelier of bij je thuis de sculptuur mozaïeken met glasmozaïek, keramische tegels, glasparels, millefiori,…. Geen ervaring met beeldhouwen vereist !

SPECIFIEKE DATA:

 • Elke dinsdagavond MOZAIEKLES van 19u – 21u30
 • MOZAïEK WORKSHOP: zo 23 september 2018 van 10u tot 17u : Tijdens een mozaïek workshop worden beginners begeleid in hun eerste werkstuk en gevorderden kunnen andere uitdagingen aangaan qua materiaal of techniek. Er zijn verschillende mogelijkheden: paneel 25x25cm, spiegel, plateau, onderzetters,…
  Andere ideeën of voorstellen ? We staan steeds open voor creatieve wensen, laat het ons horen!
 • MOZAïEK WORKSHOP: zo 28 oktober 2018 van 10u tot 17u : Tijdens een mozaïek workshop worden beginners begeleid in hun eerste werkstuk en gevorderden kunnen andere uitdagingen aangaan qua materiaal of techniek. Er zijn verschillende mogelijkheden: paneel 25x25cm, spiegel, plateau, onderzetters,…
  Andere ideeën of voorstellen ? We staan steeds open voor creatieve wensen, laat het ons horen!
 • MOZAïEK WORKSHOP: zo 25 november2018 van 10u tot 17u : Tijdens een mozaïek workshop worden beginners begeleid in hun eerste werkstuk en gevorderden kunnen andere uitdagingen aangaan qua materiaal of techniek. Er zijn verschillende mogelijkheden: paneel 25x25cm, spiegel, plateau, onderzetters,…
  Andere ideeën of voorstellen ? We staan steeds open voor creatieve wensen, laat het ons horen!
 • SCULPTUUR WORKSHOP (isomo): zo 16 december2018 van 10u tot 17u : Je maakt een sculptuur in polystyreen/isomo en brengt een verharde laag aan. Op het einde van de dag is jouw sculptuur klaar om later gemozaïekt te worden tot een prachtig beeld voor in je huis of je tuin.

LINK:

http://www.beeldendmozaiekatelier.be

 

Ontstressen door Reinhilde Buys, Leen Van Damme & Lief Theeuwes

‘Ontstressen in minder dan 5 minuten’ door Reinhilde Buys op 30 november 2019
‘Kernmodule’ door Leen Van Damme en Lief Theeuwes op 20-21-22-23 december 2019

Ontstressen in minder dan 5 minuten 

Merk je dat je onrustig bent?

Verlies je steeds weer jezelf in sommige situaties?

Heb je stress als je aan de toekomst denkt?”

Dan is het ABC van ontstressen echt iets voor jou!

Tijdens deze workshop leer je een eenvoudige tool die snel, blijvend en efficiënt komaf maakt met stresstriggers.

Deze workshop bestaat uit zowel praktische oefeningen, als theoretische achtergrond:

 • Werking van het brein
 • Verschil tussen een brein in stress en een brein in verbinding
 • Lichamelijk effecten
 • Kracht van het onderbewuste, de kracht van deze ontstresstool
 • Leer testen of je brein in stress is en hoe er definitief komaf mee te maken

Onder leiding van Reinhilde Buys (www.reinhildebuys.be): Professionele LTC-coach

Praktisch

 • Wanneer: zaterdag 30 november 2019, 13u30 – 17u30. Welkom vanaf 13h.
 • Waar: Kaleidoscoop, Molenstraat 50, 2640 Mortsel
 • Inbegrepen: Koffie, thee, water en tussendoortjes
 • Inschrijven: reinhildebuys@hotmail.com
 • Prijs: 69 Euro

Kernmodule 

“Draaien je gedachten continu in cirkels? Heb je het gevoel dat je het leven achterna holt? Word je geleefd door anderen? Erger je je aan mensen uit je omgeving of situaties waarin je verzeild geraakt? Kijk je ernaar uit je beter in je vel te voelen?”

Dan is deze 4-daagse iets voor jou!

Word meester van zelfhulpmethoden om je leven snel en diepgaand te ontstressen op alle niveau’s. Tijdens deze workshop leer je:

* stressvolle situaties, trauma’s, ingrijpende levensgebeurtenissen tot op celniveau ontstressen. Stresstriggers worden definitief opgeheven;
* negatieve overtuigingen snel ombuigen naar positieve en ze meteen helemaal in je systeem te integreren;
* komaf maken met slechte gewoontes en patronen en deze vervangen door ondersteunende mechanismen;
* stress uit je relaties te halen (personen, zaken, lichaamsdelen,…kortom alles waar jij verbinding mee hebt);
* oplossingen te vinden voor problemen die steeds terug keren;
* jouw basisfundament stevig zetten zodanig dat je veel sterker in je schoenen staat en je niet met de minste windvlaag terug naar af gaat
* …

Kortom neem je leven terug helemaal in handen. Word leider van je leven met een korte ‘ei’.

Mindsetexperts Leen Van Damme (straalvanbinnenuit@de-fakkel.be) en
Lief Theeuwes (lief_theeuwes@mail.be) begeleiden je graag:
Wanneer: 20 tem 23 december 2019
Waar: Kaleidoscoop, Molenstraat 50, 2640 Mortsel
Geïnteresseerd: Stuur ons een mail
Prijs: 880 Euro (Specifieke kortingen mogelijk bij beperkt inkomen)
Deze opleiding komt in aanmerking voor kmo subsidie