Datum/Tijd do 12/05 2022 14:00 - 16:00


Paus Franciscus is niet alleen het hoofd van de rooms-katholieke Kerk maar ook staatshoofd van Vaticaanstad. De kleinste staat ter wereld herbergt een indrukwekkende kunstverzameling, belichaamt een eeuwenoud geloof en dito traditie, heeft de best geïnformeerde diplomatie en verbergt dit alles achter hoge, dikke muren.

Tom Zwaenepoel studeerde Germaanse talen, is docent en auteur van boeken over religieuze en spirituele thema’s. Hij neemt ons mee op een ontdekkingstocht: in welke mate waait er een nieuwe wind door het Vaticaan en de wereldkerk? Wat heeft Paus Franciscus totnogtoe gerealiseerd en welke plannen heeft hij nog in petto bij de hervorming van de Romeinse Curie, de congregaties en de pauselijke raden? Met wie vormt de man in het wit een woongemeenschap? Hoe zit het juist met het protocol en de veiligheidsdiensten van de paus? Waarom juist bloemen uit Holland? En nog veel meer vragen komen in deze lezing aan bod!

Spreker ontmoette in 2017 de paus persoonlijk in de audiëntiezaal van het Vaticaan en overhandigde hem twee van zijn boeken.

Dit belooft een indringende kijk te worden achter de schermen van het Vaticaan...

* PRIJS: 12,00 EUR (leden) – 15,00 EUR (niet-leden)

* INSCHRIJVING: door overschrijving op rekening BE35 7895 5445 3937 van NEOS Mortsel tegen uiterlijk 05/05/22                           mededeling: “Vaticaan”

* AANVANGSUUR: 14u00

* INFO: Jan Liekens – janliekens.osteo@skynet.be